Perkahwinan Adalah Menyempurna Impian Setinggi Awan


Habis PKP nanti dah boleh start survey pakej-pakej menarik untuk buat majlis perkahwinan anda. Atau sekarang pun boleh survey. Pastikan pilihan yang terbaik untul majlis anda. Suaipadankan dengan bajet yang ada.


Dan jangan lupa kami juga ada menyediakan perkhidmatan sewaan pa system dan pengacara majlis untuk perkahwinan anda nanti.


Hubungi saja kami menerusi 011-62099363


#pasystem #pengacaramajlis #deejay #perkahwinan #pasystemkaraoke #igmalaysia #instafamousmalaysia  #perkahwinandalamtaman #deejaykahwin #djkahwin #popular #pengantin #instamalaysia #kerjakahwin #jomkahwin #majliskahwin #mirafilzahfans #rajasehari #dramasangat #santaije #hatiyangtersakiti #meletop #lelakilingkungancinta #angkaracinta #perempuantanpadosa #cintasekalilagi #weddinggarden

 


Idea & Konsep Perkahwinan Dalam Taman (Wedding Garden Theme)


Habis PKP nanti dah boleh start survey tempat-tempat menarik untuk buat majlis perkahwinan anda.


Dan kami ada menyediakan perkhidmatan sewaan pa system dan pengacara majlis untuk perkahwinan anda nanti.


Hubungi saja kami menerusi 011-62099363


#pasystem #pengacaramajlis #deejay #perkahwinan #pasystemkaraoke #igmalaysia #instafamousmalaysia  #perkahwinandalamtaman #deejaykahwin #djkahwin #popular #pengantin #instamalaysia #kerjakahwin #jomkahwin #majliskahwin #mirafilzahfans #rajasehari #dramasangat #santaije #hatiyangtersakiti #meletop #lelakilingkungancinta #angkaracinta #perempuantanpadosa #cintasekalilagi #weddinggarden

  



🎙️Perhatian! Perhatian!🎙️

❤️Kepada bakal pengantin, ayah pengantin, ibu pengantin, abang pengantin, kakak pengantin atau adik pengantin, dan juga kepada sesiapa sahaja yang nak mengadakan majlis perkahwinan❤️


Jika anda ingin mengadakan majlis perkahwinan, atau sebarang bentuk acara, marilah tempah pakej sewaan pa system dan karaoke dengan kami. Hubungi 01162099363 segera (whatsapp amat digalakkan).


🥳Promo harga istimewa PKPB sahaja untuk sewaan pa system dan karaoke untuk sekitar KL/ Selangor/ Putrajaya. Rebutlah peluang ini untuk menempah perkhidmatan sewaan pa system dan karaoke majlis anda.🥳


https://wasap.my/601162099363


#pasystem #karaoke #deejay #perkahwinan #pasystemkaraoke #instagram #igmalaysia #khaibahar #sitinordiana #deejaykahwin #djkahwin #popular #pengantin #instamalaysia #kerjakahwin #jomkahwin #majliskahwin #mirafilzahfans #rajasehari #dramasangat #santaije #pkpb #promosi #hatiyangtersakiti #angkaracinta #meletop #melodi #abpbh33 #beritaviral #kitajagakita


🤩PA System murah dan berpatutan, sambil karaoke hiburkan hati. Lagu terkini dan evergreen, pastinya pilihan terbaik untuk anda semua.🤩




Lagu : Yang Ku Cinta

Penyanyi : Kristal


Ku sedar hati tak mampu
Melupa akan dirimu
Nyatanya kau yang ku cinta
Membuat aku bahagia

Namun mengapa antara kita
Saling membenci dan menyakiti
Hingga terasa berbekas sakitnya di jiwa

Tapi kerana kau yang ku cinta
Biarlah diri ini mengalah
Wahai kekasih
Ku tak mahu kehilanganmu

Dirimu paling ku sayang
Tak mungkin aku membenci
Kerana kau yang ku cinta
Dan buat aku bahagia

Namun mengapa antara kita
Saling membenci dan menyakiti
Hingga terasa berbekas sakitnya di jiwa

Tapi kerana kau yang ku cinta
Biarlah diri ini mengalah
Wahai kekasih
Ku tak mahu kehilanganmu

Dirimu paling yang aku sayang
Mana kan mungkin aku membenci
Kau yang membuat
Diriku rasa bahagia

  


Ejai Azzara Band - Satu Wajah
Lagu asal Mamat Exist


Ejai Azzara Band - Nista
Lagu asal Kumpulan Spin


Kyra Bahar - Teman
Lagu asal Iman Toure


HADIRNYA HANYA SEKALI

karya asli : Mada Shienjoru


Keliru dengan diri sendiri

Termangu mengenangkan sikapmu

Tak pernah ku rasakan hidup penuh bererti

Hadirmu membawakan sinar baru


Terasa pantas masa berlalu

Engkau dan aku semakin jauh

Biar pernah kita sama cipta bahagia

Namun semua hilang musnah tak kusangka


Hadirnya hanya sekali

Benarlah kata mu dulu

Kini tak bererti

Biar teguh cintaku


Lerailah ikatan

Hancurnya hatiku

Hancur segalanya

Sudah tak bermakna


Keliru dengan diri sendiri

Termangu mengenangkan sikapmu

Tak pernah ku rasakan hidup penuh bererti

Kini ku rasa lebih tak bererti ...




 



Assalamualaikum. Hai semua.

Anda ingin melangsungkan majlis perkahwinan? Atau anda ingin membuat event?

Jika anda sedang mencari perkhidmatan deejay dan pa system @ sound system?

Ya anda berada di tempat sepatutnya.

Kami menawarkan perkhidmatan sewaan peralatan audio system, pa system, karaoke dan deejay untuk sebarang majlis. Kami juga menerima tempahan sektor korporat dan entiti perniagaan(harga pakej bergantung kepada jenis majlis/acara bagi sektor korporat/ festival/ karnival/ pameran).




* DJ berpengalaman akan mengikut aturcara majlis yang ditetapkan
* Audio/Bunyi kompang, audio selawat pengantin dan bacaan doa disediakan
* Sesi Karaoke dan sistem karaoke tanpa mengganggu majlis  (tertakluk pakej yang diamb)
*  Lagu2 romantik / perkahwinan / pilihan pelanggan (mengikut tema ditetapkan)
* Beroperasi antara 2-5 jam, samaada majlis berlangsung pagi, petang atau malam
* Tiada kos pengangkutan atau kos tambahan yang lain (kecuali sebarang tambahan peralatan atau masa atas permintaan pelanggan)
* Majlis / acara akan lebih jelas dan berjalan lancar dengan mengikut aturcara ditetapkan
* Sehingga 4 speaker bagi menghasilkan bunyi yang lebih lembut dan sekata ke seluruh kawasan majlis /acara tersebut (tertakluk pakej yang diambil)


Hubungi kami menerusi talian 01162099363. Boleh whatsapp bagi memudahkan sebarang urusan. Perkhidmatan ditawarkan di sekitar Kuala Lumpur dan Selangor.


#perkahwinan #butikperkahwinan #deejaykahwin #pasystem #pasystemkaraoke #soundsystem #deejay #perkahwinanmelayu #perkahwinanmalaysia #majlisperkahwinan #adatmelayu #majlisresepsi #rewang #kendurikahwin #kerjakahwin #pasystemmurah #karaoketime #jomkarok #lagumelayu #pakejperkahwinan #inspirasiperkahwinan #pakejkahwin #pakejmurah


Official Website:
http://www.deejaykahwin.com

Whatsapp:
https://wasap.my/601162099363

Katalog Perkhidmatan:
https://wa.me/c/601162099363

Official FB:
https://www.facebook.com/djkahwinpasystem

Official Insta:
https://www.instagram.com/deejay.kahwin

 







SETTING PERALATAN PA SYSTEM - SETUP PERALATAN KARAOKE

 


Perhatian! Perhatian!

Kepada bakal pengantin, ayah pengantin, ibu pengantin, abang pengantin, kakak pengantin atau adik pengantin, dan juga kepada sesiapa sahaja yang nak mengadakan majlis perkahwinan....

Jika anda ingin mengadakan majlis perkahwinan, atau sebarang bentuk acara, marilah tempah pakej sewaan pa system dan karaoke dengan kami. Hubungi 01162099363 segera (whatsapp amat digalakkan).




Promo harga istimewa PKPB sahaja untuk sewaan pa system dan karaoke untuk sekitar KL/ Selangor/ Putrajaya. Rebutlah peluang ini untuk menempah perkhidmatan sewaan pa system dan karaoke majlis anda.

https://wasap.my/601162099363

#pasystem #karaoke #deejay #perkahwinan #pasystemkaraoke #instagram #igmalaysia #khaibahar #sitinordiana #deejaykahwin #djkahwin #popular #pengantin #instamalaysia #kerjakahwin #jomkahwin #majliskahwin #mirafilzahfans #rajasehari #dramasangat #santaije #pkpb #promosi #hatiyangtersakiti #angkaracinta #meletop #melodi #abpbh33 #beritaviral #kitajagakita

PA System murah dan berpatutan, sambil karaoke hiburkan hati. Lagu terkini dan evergreen, pastinya pilihan terbaik untuk anda semua.

 


NOWSEEHEART - SELAWAT MAJLIS PERKAHWINAN


 


DOA MAJLIS PERKAHWINAN

 ............ 

NAMA PASANGAN PENGANTIN
___________________________

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمـنِ الرَّحِيْمِ
اَلْحَمْدُ ِللهِ رَبِّ الْعَالَمِيْنَ وَالصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ عَلَى أَشْرَفِ اْلأَنْبِيَاءِ وَالْمُرْسَلِيْنَ وَعَلَى ءَالِهِ وَصَحْبِهِ أَجْمَعِيْنَ.
Segala puji hanya untuk-Mu ya Allah atas segala nikmat pemberian yang Engkau kurniakan kepada kami.


Ya Allah, pada hari yang berkat ini, kami berhimpun di majlis ini sebagai tanda kesyukuran kami di atas nikmat-Mu bersempena dengan majlis perkahwinan yang diadakan oleh keluarga kedua-dua mempelai dengan selamat dan sempurna bagi pernikahan anakanda mereka (NAMA PASANGAN PENGANTIN)


اَللَّهُمَّ يَا رَحِيْمُ يَا وَدُوْدُ يَا ذَاالْجُوْدِ وَاْلكَرَمِ
Bersempena dengan majlis ini juga kami memohon rahmat-Mu ya Allah, kurniakanlah kepada kedua mempelai yang diraikan ini kehidupan yang sihat dan selamat serta dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah. Perkukuhkanlah ikatan kasih sayang dan hormat menghormati antara mereka, berakhlak mulia dan berbudi bahasa, serta beriman dan bertakwa kepada-Mu ya Allah pada setiap masa.


اَللَّهُمَّ يَا بَدِيْعَ السَّمـوَاتِِِ وَالأَرْضِ

Berkat keagungan-Mu dan sifat Rahim-Mu Ya Allah, kami memohon agar peliharakanlah kami dari malapetaka dan mara bahaya. Daripada Sifat Buruk Manusia Yang Berniat Serong serta jauhilah kami dari segala keburukan yang akan menimpa sama ada berupa peringatan mahupun ujian yang tidak dapat diduga. Jika ia berupa ujian, maka kurniakanlah kepada kami ketabahan dan kesabaran. Jika ia berupa peringatan maka ampunilah kami sebelum ia mendatang. Ya Allah, kami memohon rahmat-Mu agar dikurniakan keampunan, keberkatan dan sihat wal-afiat kepada seisi keluarga, tuan rumah dan sekalian yang hadir bagi meraikan dan memeriahkan majlis yang diberkati ini.

اَللَّهُمَّ أَلِّفْ بَيْنَ اْلعَرُوْسَيْنِ كَمَا أَلَّفْتَ بَيْنَ الْمَاءِ وَالطِّيْنِ وَ بَيْنَ آدَمَ وَحَوَّاء، وَبَيْنَ إِبْرَاهِيْمَ وَهَاجَرَ وَسَارَه، وَبَيْنَ يُوْسُفَ وَزُلَيْخَة، وَبَيْنَ أَيُّوْبَ وَرَحْمَةَ، وَبَيْنَ مُوْسَى وَصَفُوْرَه، وَبَيْنَ سُلَيْمَانَ وَبَلْقِيْس، وَبَيْنَ سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ صَلَّى الله ُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ وَزَوْجَاتِهِ الْمُطَهَّرَاتِ رِضْوَانُ اللهِ عَلَيْهِنَّ أَجْمَعِيْنَ بِرَحْمَتِكَ يَا أَرْحَمَ الرَّاحِمِيْنَ.

اَللَّهُمَّ اجْعَلْ جَمْعَنَا هَذَا جَمْعًا مَرْحُوْمًا وَتَفَرُّقَنَا مِنْ بَعْدِهِ تَفَرُّقًا مَعْصُوْمًا وَلاَتَجْعَلْ فِيْنَا وَلاَ مَعَنَا شَقِيًّا وَلاَمَحْرُوْمًا يَا أَكْرَمَ اْلأَكْرَمِيْنَ.
Ya Allah, jadikanlah perhimpunan ini satu pertemuan yang dirahmati dan perpisahan kami pula selepas ini, satu perpisahan yang diberkati dan dilindungi.

{رَبَّنَا ءَاتِنَا فِى الدُّنْيَا حَسَنَةً وَفِى اْلآخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ} وَصَلَّى الله ُ عَلى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى ءَالِهِ وَصَحْبِهِ أَجْمَعِيْنَ وَالْحَمْدُ ِللهِ رَبِّ الْعَالَمِيْنَ.





HIDUP berpasangan adalah fitrah semula jadi dan setiap sesuatu itu ada pasangannya, umpama siang dengan malam, pasang dan surut. Begitu juga dengan manusia, melalui perkahwinan menemukan pasangan untuk mengharungi segala suka duka kehidupan.

Perkahwinan dapat merubah hidup seseorang yang dahulunya terumbang-ambing kepada lebih berwawasan. Ada banyak ayat al-Quran mengenai pensyariatan perkahwinan memenuhi tuntutan fitrah semula jadi manusia.

Menerusi tajuk 40 ayat al-Quran mengenai keluarga yang dibincangkan dalam rancangan Pesona D'Zahra di IKIMfm, Ustaz Muhammad Abdullah al-Amin menjelaskan hukum berkahwin yang terbahagi kepada empat, iaitu wajib, sunat, makruh dan haram.

Berkahwin menjadi wajib apabila seseorang itu berkemampuan fizikal dan mental serta bimbang jika diri akan terjerumus ke lembah maksiat dengan melakukan zina. Perkahwinan boleh menjadi sunat apabila seseorang itu yakin tidak akan terjebak dengan zina dan maksiat.

Namun, pada masa sama dia juga tidak ragu untuk berkahwin kerana mampu menyediakan keperluan asas dan menjaga kebajikan isteri dengan baik.

Makruh melangsungkan perkahwinan seandainya seseorang itu bimbang ragu akan melakukan kezaliman terhadap isteri seperti tidak mampu menyediakan keperluan asas. Kebimbangan itu tidaklah cenderung kepada yakin, tetapi sedikit ragu sahaja.

Begitu juga yang mempunyai penyakit serius, berjangkit seperti HIV adalah makruh bagi mereka berkahwin.

Individu diharamkan berkahwin ialah yang mempunyai kesanggupan berkahwin, tetapi menimbulkan bahaya kepada bakal isterinya seperti lelaki yang berkahwin dengan tujuan menyakiti bakal isterinya. Maka perkahwinan itu hukumnya haram.




Fitrah hidup berkasih sayang

Islam meraikan fitrah dan keperluan hidup manusia seperti ingin dikasihi, mempunyai pasangan hidup dan keluarga sebagai tempat menerima serta mencurahkan kasih sayang. Oleh itu, menurut Muhammad, mereka yang berkemampuan dan cukup syarat dianjurkan berkahwin.

Allah SWT berfirman bermaksud: "Dan di antara tanda yang membuktikan kekuasaan-Nya dan rahmat-Nya bahawa Dia menciptakan untuk kamu isteri-isteri daripada jenis kamu sendiri supaya kamu bersenang hati dan hidup mesra dengannya, dan dijadikan di antara kamu suami isteri perasaan kasih sayang dan belas kasihan." (Surah al-Rum, ayat 21)

Islam turut memberi panduan bagi generasi muda yang ingin berkahwin dengan niat menjaga diri daripada dosa dan maksiat, tetapi khuatir rezekinya tidak mencukupi menanggung keluarga.

Dalam hal ini, jika usaha mencari rezeki dijalankan dengan tersusun selepas menunaikan segala tanggungjawab sebagai suami isteri sebaiknya, yakinlah rezeki akan dimudahkan melalui perkahwinan itu.

Di negara Barat menerima perkahwinan sesama jantina dan Islam sama sekali-kali tidak mengiktiraf hubungan sedemikian. Bahkan, Islam tidak mengiktiraf perkahwinan mana-mana pihak yang membuat pembedahan tukar jantina.

Adil dalam perkahwinan

Allah SWT berfirman bermaksud: "Dan jika kamu takut tidak akan dapat berlaku adil terhadap perempuan yatim (apabila kamu berkahwin dengan mereka), maka berkahwinlah dengan wanita-wanita (lain) yang kamu senangi, dua, tiga atau empat. Tetapi jika kamu takut tidak dapat berlaku adil, maka berkahwin dengan seorang sahaja, atau hamba sahaya yang kamu miliki. Yang demikian itu adalah lebih dekat untuk tidak melakukan kezaliman." (Surah an-Nisa', ayat 3)

Allah SWT menetapkan seorang lelaki itu berkahwin tidak boleh lebih daripada empat isteri. Ia bertujuan membatasi lelaki supaya tidak berbuat sesuka hatinya kerana mereka dibenarkan berkahwin lebih daripada satu dengan syarat berkemampuan serta mampu berlaku adil.

Jika bimbang tidak dapat berlaku adil, maka berkahwinlah dengan seorang sahaja. Allah SWT menjanjikan ganjaran yang hebat kepada suami yang berlaku adil terhadap isterinya.

Sabda Rasulullah SAW: "Orang yang berlaku adil di sisi Allah nanti akan ditempatkan di atas mimbar yang diperbuat daripada cahaya dari sebelah kanan al-Rahman 'Azza wa Jalla (Allah) lalu Nabi mengangkat tangan kanannya. Orang yang termasuk golongan itu (sebelah kanan Nabi) adalah orang yang adil dalam pemerintahannya, adil terhadap isterinya dan tidak menyimpang." (Riwayat Muslim)


Sumber : Berita Harian

 


FLOOR 88 - CHIKADUN (OFFICIAL MTV)

 


EMPAT DARA (REMIX 2020) - FAIZAL TAHIR, ZIZI KIRANA & ELLY MAZLIN (KAK LINA POMPOM)


 Azzam Sham - Cinta Jangan Pergi (Official Lyric Video)

 


Iman Troye - Teman (Official MTV)



Aturcara Standard Majlis Perkahwinan
(jika majlis diadakan dalam dewan dan menggunakan khidmat Emcee)

11.00 Pagi - 12.30 tghri
Ketibaan Tetamu/ Jamuan
*(Instrumental/ Romantic Wedding Songs)*

12.30 Tghri - 2.00 Petang
Jamuan masih diteruskan

*(Subject to arrival Bride & Groom)*
*Semasa berjalan/ berarak, pengantin lelaki sebelah kanan dan pengantin perempuan sebelah kiri, bunga tangan jangan lupa*

i. Ketibaan Pengantin Sehingga Pintu Gerbang/ Pintu Masuk Dewan
- Audio kompang (jika tiada pasukan kompang)

ii. Berarak ke Pelamin (Selawat Taslim)
- Dari pintu gerbang/ pintu masuk dewan
- Dimulakan dengan bridesmaid & groomsman membawa dulang hantaran
- Kemudian bride & groom berjalan menujh ke pelamin

iii. Bersanding di Pelamin
- Kata-kata Aluan Emcee

*Pengantin lelaki duduk sebelah kanan, Pengantin perempuan duduk sebelah kiri, bunga tangan letak di tepi*

iv. Bacaan Doa
- Sebaik²nya ahli keluarga/ ustaz

v. Merenjis
- Lagu Perkahwinan
- Jika tiada merenjis boleh buat Salam Restu
- Nama² hendaklah diberikan oleh pengantin (contoh di bawah)

*SEBELAH LELAKI*
- Ayah & Ibu
- Adik Beradik
- Dan lain-lain
*(boleh buar list sendiri, maksimum 7)*

SEBELAH PEREMPUAN*
- Ayah & Ibu
- Adik Beradik
- Dan lain-lain
*(boleh buar list sendiri, maksimum 7)*

vi. Makan Beradab
- Nama² wakil keluarga yang akan duduk sama di meja utama makan beradab

vii. Potong Kek
- Lagu boleh dicadangkan oleh pengantin

viii. Ucapan :
- Wakil keluarga pengantin (ayah dan ibu lazimnya)
- Wakil keluarga rombongan (ayah dan ibu lazimnya)
- Bride & Groom

*Jika tiada ucapan maka boleh diteruskan dengan sesi bergambar bersama keluarga*

2.00 ptg - 4.00 ptg
Jamuan masih diteruskan
Sesi bergambar masih diteruskan
Sesi agak santai (Free & Easy)
*(Instrumental/ Romantic Wedding Songs)*



Nota:
i. Audio kompang & Selawat hanya cadangan saja. Boleh ditukar kepada lagu lain.

ii. Jika anda memakai suit & dress, emcee boleh mengenakan pakaian bersesuaian. Tetapi jika anda memakai baju songket/ tradisional yang lain, maka emcee boleh memakai baju melayu.

iii. *Lazimnya draf teks emcee akan diberikan awal kepada pengantin/keluarga untuk semakan dan boleh diedit mengikut kehendak pengantin/keluarga.*

iv. Maklumkan emcee konsep@tema majlis, supaya boleh disuaipadankan dengan teks emcee.

v. *Emcee bukan sound man. Jika dewan hanya menyediakan sound system, maka anda perlu melantik seorang crew untuk menjaganya. Jika anda tidak ada orang yang berpengalaman, maka dinasihatkan untuk mengupah seorang crew. Emcee juga boleh aturkan seorang crew dengan kadar bayaran tertentu*

vi. *Emcee juga bukan Floor Manager/ Event Cordinator. Untuk memastikan kelancaran majlis, maka perlu dilantik seorang Floor Manager/ Event Cordinator daripada kalangan ahli keluarga. Peranannya adalah sebagai Ketua Majlis dan menjadk tempat rujukan jika ada sebarang keperluan. Dan jika perlu boleh lantik beberapa orang usherer untuk membantu Floor Manager/ Event Cordinator.*

CC Aturcara Kepada:
*Floor Manager/ Usherer*
*Bridesmaid & Groomsman*
*Family Members*
*Bride & Groom*
*Emcee & Crew (sound man)*

*Be prepared emcee interview spontan, jika tiada speech*🤗😍🤩

*Disediakan oleh : DeejayKahwin.Com*

*Caj Emcee : RM350.00 (1 orang)*
*Caj Crew : RM150.00 (1 orang)*
Harga tetap dan tidak boleh dirunding.

Untuk tempahan boleh whatsapp:
https://wasap.my/601162099363





Anda ingin melangsungkan majlis perkahwinan? Atau anda ingin membuat event?


Jika anda sedang mencari perkhidmatan deejay dan pa system @ sound system?


Ya anda berada di tempat sepatutnya.


Kami menawarkan perkhidmatan sewaan peralatan audio system, pa system, karaoke dan deejay untuk sebarang majlis. Kami juga menerima tempahan sektor korporat dan entiti perniagaan(harga pakej bergantung kepada jenis majlis/acara bagi sektor korporat/ festival/ karnival/ pameran).


* DJ berpengalaman akan mengikut aturcara majlis yang ditetapkan

* Audio/Bunyi kompang, audio selawat pengantin dan bacaan doa disediakan

* Sesi Karaoke dan sistem karaoke tanpa mengganggu majlis  (tertakluk pakej yang diamb)

*  Lagu2 romantik / perkahwinan / pilihan pelanggan (mengikut tema ditetapkan)

* Beroperasi antara 2-5 jam, samaada majlis berlangsung pagi, petang atau malam 

* Tiada kos pengangkutan atau kos tambahan yang lain (kecuali sebarang tambahan peralatan atau masa atas permintaan pelanggan)

* Majlis / acara akan lebih jelas dan berjalan lancar dengan mengikut aturcara ditetapkan

* Sehingga 4 speaker bagi menghasilkan bunyi yang lebih lembut dan sekata ke seluruh kawasan majlis /acara tersebut (tertakluk pakej yang diambil)


Hubungi kami menerusi talian 01162099363. Boleh whatsapp bagi memudahkan sebarang urusan. Perkhidmatan ditawarkan di sekitar Kuala Lumpur dan Selangor.


#perkahwinan #butikperkahwinan #deejaykahwin #pasystem #pasystemkaraoke #soundsystem #deejay #perkahwinanmelayu #perkahwinanmalaysia #majlisperkahwinan #adatmelayu #majlisresepsi #rewang #kendurikahwin #kerjakahwin #pasystemmurah #karaoketime #jomkarok #lagumelayu #pakejperkahwinan #inspirasiperkahwinan #pakejkahwin #pakejmurah 


Official Website:

http://www.deejaykahwin.com


Official Insta:

https://www.instagram.com/deejay.kahwin


Whatsapp:

https://wasap.my/601162099363


Katalog Perkhidmatan:

https://wa.me/c/601162099363


Official FB:

https://www.facebook.com/djkahwinpasystem


KISAH CINTA SEDIH MIRC


cerita ni pernah viral suatu ketika dulu masa zaman mirc


Ini sebuah kisah cinta mungkin ...


Shahirah menunggu seperti biasa. Lazimnya, dia akan bertemu dengan Hazlan tepat jam 12 malam. Itulah kawan baiknya sejak dia mengenali dunia chatting di IRC.


Pada mulanya dia memang kurang mempercayai pengunjung-pengunjung IRC kerana mereka boleh menyamar bila-bila masa tetapi Hazlan lain pula. Dia memang jujur dan berterus-terang dalam banyak hal. Lagipun, mereka belum pernah bertemu cuma kerap bercakap melalui telefon sekiranya tidak berpeluang bertemu di IRC.


Namun, malam ini berbeza, Hazlan tidak muncul. Dia sering menggunakan nama 'hensemboy' manakala Shahirah pula menggunakan nama 'nurheart'. Namun, malam ini nama tersebut tidak muncul. Shahirah kecewa kerana Hazlan mungkir janji mahu bertemu dengannya di IRC.


Shahirah meninggalkan kafe siber itu dengan hati yang sedih. Selang beberapa malam, Shahirah kembali mengunjungi IRC. Hajat utamanya ialah mahu mencari Hazlan kerana sudah beberapa hari Hazlan tidak pernah menghubunginya jauh sekali memohon maaf kerana gagal memenuhi janjinya beberapa malam lepas. Hampir sejam Shahirah berbual dengan rakan-rakannya yang lain, pada mereka juga Shahirah bertanya mengenai Hazlan namun mereka mengatakan sudah lama Hazlan tidak masuk IRC.


Apabila hampir jam 12.30 tengah malam, nama samaran 'hensemboy' muncul. Shahirah tanpa membuang masa terus menegur Hazlan.


nurheart : Lan...

hensemboy : Ira... maaf saya tak dapat masuk malam itu.

nurheart : Awak ke mana? Kenapa tak call saya? hensemboy : Maaf... saya tak sempat menghubungi awak. Maaf...

nurheart : Tak kisahlah. Awak sihat?


Pertanyaan Shahirah tergantung di situ. Hazlan tidak menjawab pertanyaannya dan tiba-tiba senyap. Shahirah menunggu dengan sabar namun tetap Hazlan tidak menjawab pertanyaan dan panggilan Shahirah. Dengan rasa sedih Shahirah meninggalkan IRC dan pulang dengan perasaan hampa. 


"Kenapa dengan kau ni, Ira?" tanya Samirah, kawan baiknya sewaktu Shahirah melangkah lemah ke biliknya malam itu. 


"Aku tak faham betul. Kenapa Hazlan dingin dengan aku? Apa yang telah aku lakukan terhadap dia?" tanya shahirah lagi.


"Jangan percaya sangat dengan pengunjung IRC tu. Mereka boleh menyamar bila-bila masa saja. Aku dah kata jangan terlalu rapat nanti kau kecewa," kata Samirah. 


"Aku berbual dengan dia malam ini tapi dia tiba-tiba hilang. Aku risaulah dengan dia, Sam," katanya sambil memegang tangan Samirah.


Samirah mendiamkan diri seketika. Sejurus itu dia menyarankan agar Shahirah menelefon rumah Hazlan. Itu mungkin boleh melegakan perasaannya yang gundah kerana sikap pelik Hazlan. Shahirah bersetuju dengan pendapat Samirah. Dia akan menghubungi Hazlan esok selepas dia pulang dari kelas malam.


Pada malam esok selepas tamat kelas malamnya, Shahirah telah singgah ke Kafe siber. Hajat hatinya mahu berbual dengan Hazlan sekiranya dia masuk IRC malam ini. Sekurang-kurangnya dia dapat bertemu dengan Hazlan sebelum dia menghubungi rumahnya malam ini. Hajat Shahirah tercapai apabila Hazlan masuk IRC. Shahirah tersenyum gembira apabila Hazlan telah menegurnya.


hensemboy : Ira... awak marah saya ke? nurheart : Siapalah saya mahu marah awak, Lan. Kenapa awak macam mahu tidak mahu berbual dengan saya?

hensemboy : Saya bukan lagi seperti dulu, Ira. Tapi, perasaan saya masih sama terhadap awak. Saya sedih nanti kita tidak dapat berbual lagi seperti dulu.

nurheart : Kenapa?

hensemboy : Saya kemalangan malam yang saya berjanji masuk IRC mahu bertemu dengan awak, ingat?

nurheart : Awak teruk ke?

hensemboy : Saya cedera parah. Teruk sangat sampai... .saya hilang darah yang banyak... saya tercampak di dalam semak dan saya cuba cari jalan keluar. Dengan rasa sakit yang amat sangat, saya tertinggal di tepi semak batu 6.

nurheart : Siapa yang membantu awak? Sekarang awak di mana? hensemboy : Tidak ada siapa. Saya masih di sini... menanti orang membantu saya. nurheart : Maksud awak?

hensemboy : Saya sudah meninggal dunia, Ira. Tolonglah cari mayat saya. Sempurnakan saya, Ira. Tolonglah.


Shahirah tersentak dan lantas meninggalkan komputernya dengan rasa takut yang amat sangat. Dia berlari menuju ke pondok telefon berdekatan dan menghubungi rumah Hazlan. Memang Hazlan seorang yang suka bergurau tetapi gurauannya malam ini memang menyeramkan. Terdengar deringan telefon dan satu suara wanita menjawabnya.


Apabila ditanya, dia merupakan kakak Hazlan. Setelah memperkenalkan dirinya, dengan lembut Shahirah bertanya mengenai Hazlan. Tiba-tiba suara wanita itu menangis. Katanya, sudah empat hari Hazlan tidak pulang ke rumah. Laporan polis sudah dibuat namun masih belum ditemui. Dengan suara yang bergetar, Shahirah berkata kepada kakak Hazlan supaya mencari Hazlan di dalam semak Batu 6. Tanpa menunggu lama, Shahirah terus meletak gagang. Airmatanya mencurah-curah bercampur sedih dan takut.


Keesokan harinya, kisah Hazlan muncul di muka depan akhbar. Mayat seorang siswa berumur 25 tahun ditemui di dalam semak kawasan Batu 6 dalam keadaan cedera parah dan mulai busuk. Motor yang ditunggangnya tercampak ke dalam gaung. Kemalangan itu ditafsir sebagai langgar lari. Shahirah melipat akhbar tersebut. Dia berjanji tidak akan mengunjungi IRC lagi. 


Dalam diam dia mengakui Hazlan memang menyayanginya kerana dalam keadaan begitu dia masih cuba mahu berbual dengannya walaupun dengan memberitahu berita yang sedih bahawa dia sudah tiada lagi.

 Cute Sangat - Lagu Popular Tahun 2020 - Pilihan Tiktok - Pilihan Youtuber - Pilihan Insta


"Cute Sangat" (Hariz Hazman, Loca B, MFMF & Nabila Razali Version)


"Cute Sangat" (Original Harith Hazman & Loca B Version)

Sebarang pertanyaan dan pakej sewaan pasystem, karaoke, deejay dan emcee, boleh hubungi 011-62099363.

© 2010-2020 Hak cipta terpelihara. Laman web ini dimiliki sepenuhnya oleh DeejayKahwin.Com.