EMCEE (PENGACARA MAJLIS), SEWAAN PA SYSTEM DAN KARAOKE 011-62099363

Kami menawarkan perkhidmatan sewaan pa system, karaoke dan emcee untuk sebarang majlis/acara yang berkaitan dengan perkahwinan. Kami juga menerima tempahan dari individu, sektor awam, sektor korporat mahupun NGO.






• Emcee berpengalaman akan mengikut aturcara majlis yang ditetapkan

* Audio/Bunyi kompang, doa dan selawat pengantin disediakan

* Sesi Karaoke dan sistem karaoke tanpa mengganggu majlis

* Lagu2 romantik / perkahwinan / pilihan pelanggan (mengikut tema ditetapkan)

* Beroperasi antara 2-5 jam, samaada majlis berlangsung pagi, petang atau malam

* Tiada kos tersembunyi atau kos tambahan yang lain (kecuali sebarang tambahan atas permintaan pelanggan)

* Majlis / acara akan lebih jelas dan berjalan lancar dengan mengikut aturcara ditetapkan

* Sehingga 4 speaker yang menghasilkan bunyi yang lebih lembut dan sekata ke seluruh kawasan majlis /acara tersebut




Peralatan yang disediakan (bergantung kepada pakej yang diambil):

a. 2 Speaker 16 inch with speaker stand (300 watt)
b. 2 Speaker 10 inch (monitor speaker for karaoke) (100 watt)
c. 1 Power Mixer (Build-in Power Amp) (450 watt)
d. 2 High Quality Wired Mic
e. 2 High Quality Wireless Mic
f. 1 LCD Monitor 12 Inch (screen for karaoke)

Hanya untuk sekitar LEMBAH KLANG sahaja (Kuala Lumpur, Putrajaya dan kawasan Selangor yang berdekatan). Bagi kawasan luar Selangor yang berjauhan, Negeri Sembilan dan Melaka, kami menyediakan perkhidmatan ini dengan tambahan caj pengangkutan (hubungi kami untuk info selanjutnya).

https://wa.me/601162099363




#majlisperkahwinan #professionalemcee #walimatulurus #majlispernikahan #malaywedding #galadinner #sportsday #annualdinner #grandopening #majlisresepsi #pasystemrental #butikperkahwinan #bajupengantin #busanaperkahwinan #galeriperkahwinan #hantaran #hantaranperkahwinan #doorgiftmurah  #pengantinbaru #akadnikah #nikahpkp #kahwinpkp #harikeluarga #sukaneka #pasystem #karaoke #deejay #emcee #sewapasystem

  


PANTUN SEMASA MAJLIS RESEPSI PERKAHWINAN OLEH EMCEE VERSATILE DAN POWER

01162099363 Emcee PA System Karaoke



#emceeofmalaysia #pasystem #pengacaramajlis #eventplanner #weddingplanner #majlismakanmalam #sportsevent #pengacara #birthday #majlisperkahwinan #familyday #professionalemcee #walimatulurus #majlispernikahan  #launchingevent #malaywedding #dinner #sportsday #grandopening #majlisperasmian #pasystemrental #sewapasystem #majlisrasmi #butikperkahwinan #bajupengantin #busanaperkahwinan #galeriperkahwinan #hantaran #hantaranperkahwinan #doorgiftmurah  

https://wa.me/601162099363

   


EMCEE PA SYSTEM KARAOKE 011-62099363


PAKEJ PA SYSTEM KARAOKE DAN EMCEE UNTUK MAJLIS PERKAHWINAN SEKITAR KUALA LUMPUR SELANGOR PUTRAJAYA NEGERI SEMBILAN


Kami menawarkan perkhidmatan sewaan pa system, karaoke dan emcee untuk sebarang majlis/acara yang berkaitan dengan perkahwinan. Kami juga menerima tempahan dari individu, sektor awam, sektor korporat mahupun NGO.




* DJ berpengalaman akan mengikut aturcara majlis yang ditetapkan

* Audio/Bunyi kompang, doa dan selawat pengantin disediakan

* Sesi Karaoke dan sistem karaoke tanpa mengganggu majlis

* Lagu2 romantik / perkahwinan / pilihan pelanggan (mengikut tema ditetapkan)

* Beroperasi antara 2-5 jam, samaada majlis berlangsung pagi, petang atau malam

* Tiada kos tersembunyi atau kos tambahan yang lain (kecuali sebarang tambahan atas permintaan pelanggan)

* Majlis / acara akan lebih jelas dan berjalan lancar dengan mengikut aturcara ditetapkan

* Sehingga 4 speaker yang menghasilkan bunyi yang lebih lembut dan sekata ke seluruh kawasan majlis /acara tersebut



Peralatan yang disediakan (bergantung kepada pakej yang diambil):

a. 2 Speaker 16 inch with speaker stand (300 watt)
b. 2 Speaker 10 inch (monitor speaker for karaoke) (100 watt)
c. 1 Power Mixer (Build-in Power Amp) (450 watt)
d. 2 High Quality Wired Mic
e. 2 High Quality Wireless Mic
f. 1 LCD Monitor 12 Inch (screen for karaoke)



Hanya untuk sekitar LEMBAH KLANG sahaja (Kuala Lumpur, Putrajaya dan kawasan Selangor yang berdekatan). Bagi kawasan luar Selangor yang berjauhan, Negeri Sembilan dan Melaka, kami menyediakan perkhidmatan ini dengan tambahan caj pengangkutan (hubungi kami untuk info selanjutnya).

https://wasap.my/601162099363

#majlisperkahwinan #professionalemcee #walimatulurus #majlispernikahan #malaywedding #galadinner #sportsday #annualdinner #grandopening #majlisresepsi #pasystemrental #butikperkahwinan #bajupengantin #busanaperkahwinan #galeriperkahwinan #hantaran #hantaranperkahwinan #doorgiftmurah  #pengantinbaru #akadnikah #nikahpkp #kahwinpkp #harikeluarga #sukaneka #pasystem #karaoke #deejay #emcee #sewapasystem

  


EMCEE PA SYSTEM KARAOKE 011-62099363

Kami menawarkan perkhidmatan sewaan pa system, karaoke dan emcee untuk sebarang majlis/acara yang berkaitan dengan perkahwinan. Kami juga menerima tempahan dari individu, sektor awam, sektor korporat mahupun NGO.



* DJ berpengalaman akan mengikut aturcara majlis yang ditetapkan

* Audio/Bunyi kompang, doa dan selawat pengantin disediakan

* Sesi Karaoke dan sistem karaoke tanpa mengganggu majlis

* Lagu2 romantik / perkahwinan / pilihan pelanggan (mengikut tema ditetapkan)

* Beroperasi antara 2-5 jam, samaada majlis berlangsung pagi, petang atau malam

* Tiada kos tersembunyi atau kos tambahan yang lain (kecuali sebarang tambahan atas permintaan pelanggan)

* Majlis / acara akan lebih jelas dan berjalan lancar dengan mengikut aturcara ditetapkan

* Sehingga 4 speaker yang menghasilkan bunyi yang lebih lembut dan sekata ke seluruh kawasan majlis /acara tersebut



Peralatan yang disediakan (bergantung kepada pakej yang diambil):

a. 2 Speaker 16 inch with speaker stand (300 watt)
b. 2 Speaker 10 inch (monitor speaker for karaoke) (100 watt)
c. 1 Power Mixer (Build-in Power Amp) (450 watt)
d. 2 High Quality Wired Mic
e. 2 High Quality Wireless Mic
f. 1 LCD Monitor 12 Inch (screen for karaoke)

Hanya untuk sekitar LEMBAH KLANG sahaja (Kuala Lumpur, Putrajaya dan kawasan Selangor yang berdekatan). Bagi kawasan luar Selangor yang berjauhan, Negeri Sembilan dan Melaka, kami menyediakan perkhidmatan ini dengan tambahan caj pengangkutan (hubungi kami untuk info selanjutnya).

https://wasap.my/601162099363

#majlisperkahwinan #professionalemcee #walimatulurus #majlispernikahan #malaywedding #galadinner #sportsday #annualdinner #grandopening #majlisresepsi #pasystemrental #butikperkahwinan #bajupengantin #busanaperkahwinan #galeriperkahwinan #hantaran #hantaranperkahwinan #doorgiftmurah  #pengantinbaru #akadnikah #nikahpkp #kahwinpkp #harikeluarga #sukaneka #pasystem #karaoke #deejay #emcee #sewapasystem

 



Assalamualaikum wbt


Semoga semua pelanggan kami sihat sejahtera hendaknya.


Semenjak ura-ura melaksanakan PKP/PKPB dengan tanpa kelonggaran sepertimana sekarang, ramai pelanggan yang bakal melaksanakan majlis/event pada bulan 1 dan 2 ini menyuarakan hasrat menangguh/menunda majlis/event mereka.


Insyaallah, pihak kami sangat peka dengan situasi semasa. Sebarang penangguhan/penundaan bagi sesuatu majlis/event adalah dibenarkan. Maklumkan saja kepada kami jika pelaksanaan PKP/PKPB melarang aktiviti keramaian/kenduri kahwin dilaksanakan di tempat yang bakal anda langsungkan.


Pihak kami membuka ruang kepada anda semua memberikan tarikh baru pada bila-bila masa sepanjang tahun 2021. Insyaallah, tidak ada kenaikan harga. Malah pelanggan yang membuat tempahan dengan tawaran harga tertentu akan kekal menikmati harga tersebut.


Kekal tenang. Stay safe. Kita jaga kita.


Hubungi kami jika ada sebarang pertanyaan lain.


Terima kasih.

SEDIKIT PESANAN BUAT BAKAL PENGANTIN. JANGAN BAZIRKAN MASA KAMI.



JANGAN KERANA SIKAP SESETENGAH PELANGGAN YANG SEBEGINI MEMBUATKAN KAMI HILANG RASA HORMAT


Pesanan ikhlas buat bakal pengantin, tolong jangan membazir masa chat dengan kami. Jika nak survey, maka survey saja. Jika dah siap minta butiran akaun untuk bayar deposit, maka boleh buat online transfer.


Zaman dah canggih. Dulu susah, nak buat tempahan kena jumpa dan deal banyak kali. Now dah ada whatsapp, emel, page fb, ig dan website lagi, semua medium komunikasi disediakan.


Kami faham konsep rezeki. Jika survey tak jadi, tidak ada apa². Tapi bila kerap chat, siap tanya itu ini, beriya-iya nak jumpa, nombor akaun untuk tempahan dah diberikan, last sekali tidak jadi.


Anda nak meraikan majlis perkahwinan, jadilah janganlah sampai anda menyusahkan orang lain.


Kalau takut sebab scammer ke apa. Senang saja, masuk laman web PDRM untuk detect nombor telefon atau no akaun scammer.


Kalau ada ahli keluarga yang carikan pakej untuk anda, jangan pula sampai beriya-iya nak buat tempahan. Akaun yang diberikan tu bukan suka-suka diberikan.


Apa pun terima kasih kerana membazirkan masa kami.


Sebarang seburharga terbatal dengan sendirinya jika telah tamat tempoh atau jika bakal pelanggan sendiri tidak jadi/membatalkannya.


Selamat pengantin baru.

 

Gambar adalah hiasan

Adat perkahwinan Melayu merupakan adat resam yang menjadi tunjang bermulanya kehidupan sesebuah keluarga. Masyarakat Melayu begitu berpegang teguh dengan adat resam,perkahwinan Bagi masyarakat Melayu, adat perkahwinan melayu sangat dititikberatkan.

Sesuatu upacara dalam peringkat perkahwinan itu akan dilaksanakankan secara meriah dan penuh adat istiadat Setiap perlakuan mereka akan dipengaruhi dengan adatnya yang tersendiri terutama dalam majlis perkahwinan. Malah adat dikatakan akan memainkan peranan penting dalam memastikan kelancaran sesebuah majlis perkahwinan. Lazimnya istiadat ini disusun begitu teratur mengikut langkah yang telah dirancang.


2.1 Adat Merisik

Adat merisik merupakan peringkat pertama dalam hubungan perkahwinan. Adat ini juga dipanggil meninjau atau menengok. Ianya melibatkan pertemuan antara wakil keluarga lelaki dengan wakil keluarga perempuan.

Pertemuan tersebut dianggap penting untuk menghormati keluarga pihak perempuan. Selain dari adat ini bertujuan untuk mendapat restu dan mengenali keluarga bakal tunang terlebih dahulu sebelum membuat keputusan yang besar untuk berkahwin. 

Tujuan adat ini dilakukan adalah untuk memastikan bahawa gadis yang dihajati oleh seorang lelaki itu masih belum berpunya. Pada kebiasaanya satu rundingan akan diadakan di antara kedua belah pihak di mana pihak lelaki akan memberikan sebentuk cincin tanya berupa cincin belah rotan. Sekiranya ada persetujuan dari pihak gadis maka satu tarikh peminangan akan ditetapkan.


2.2 Adat Meminang

Wakil dari pihak lelaki yang biasanya dipilih dari kalangan orang tua-tua akan diutuskan oleh ibu bapa lelaki untuk mewakili mereka meminang anak gadis yang telah dipilih. Biasanya, ibu bapa kepada anak gadis tersebut tidak akan memberi jawapan yang muktamad kepada pihak yang datang meminang kerana mengikut adat, mereka sepatutnya diberi tempoh untuk memberi jawapan.

Sekiranya pinangan diterima, pada pertemuan berikutnya mereka akan berbincang tentang segala syarat berkaitan mas kahwin dan hantaran perbelanjaan majlis perkahwinan. Perbincangan tarikh yang sesuai juga akan ditentukan untuk melangsungkan perkahwinan.

Pada ketika itu seandainya perkahwinan itu agak lambat dijalankan, pihak lelaki biasanya akan Menghantar Tanda terlebih dahulu kepada pihak perempuan. Dari segi konsepnya Menghantar Tanda adalah ditakrifkan sebagai “putus cakap”. Ini membawa maksud pinangan dari pihak lelaki sudah pun diterima oleh pihak perempuan.


2.3 Adat Bertunang

Sebaik saja peminangan pihak lelaki diterima maka urusan majlis pertunangan pula diadakan. Pihak lelaki akan di wakili oleh saudara mara terdekat. Sempena majlis pertunangan, satu kenduri diadakan di rumah pihak perempuan.

Hantaran yang terdiri daripada tepak sireh atau sireh junjung sebagai bingkisan utama, berupa sebentuk cincin beserta hantaran lain seperti bunga rampai, kuih muih, buah - buahan , pakaian dan lain-lain yang digubah cantik untuk diberikan kepada pihak perempuan. Pada kebiasaannya bilangan hantaran juga akan di hantar dalam bilangan yang ganjil seperti lima, tujuh, sembilan, sebelas dan tiga belas kerana bilangan genap dikatakan akan membawa implikasi yang tidak baik. 

Sementara hantaran dari pihak perempuan pula akan melebihi hantaran daripada pihak lelaki. Sekiranya pihak perempuan mempunyai kakak yang masih belum berumah tangga ,maka pihak lelaki juga harus memberikan sumbangan berupa hantaran yang akan ditetapkan oleh keluarga perempuan kerana dianggap peminangan tersebut sudah melangkah bendul.


2.4 Adat Berinai

Majlis berinai biasanya diadakan secara berpingkat. Peringkat pertama dikenali sebagai Berinai Curi . Biasanya proses ini diadakan tiga malam sebelum hari pernikahan untuk saudara mara terdekat sahaja.

Peringkat kedua dikenali sebagai Berinai Kecil. Biasanya diadakan dua malam sebelum hari pernikahan untuk jiran,saudara mara dan sahabat handai sahaja. 

Peringkat ketika dpula dikenali sebagai Berinai Besar . Umumnya diadakan satu malam sebelum hari langsung atau selepas akad nikah untuk para jemputan khas daripada pihak lelaki dan perempuan. 

Selepas adat Berinai Besar dilakukan, pengantin lelaki tidak akan bermalam di rumah pengantin perempuan. Sebaliknya pengantin lelaki akan pulang terus kerumahnya atau bermalam di rumah penanggak, iaitu rumah yang berhampiran dengan rumah pengantin perempuan. 


Gambar adalah hiasan


2.5 Akad Nikah

Akad nikah merupakan upacara kemuncak dalam perkahwinan masyarakat Melayu. Ia bukan suatu adat tetapi lebih kepada tuntutan ajaran agama.

Istiadat ini dijalankan selepas segala perjanjian yang dikenakan kepada pihak lelaki telah dilaksanakan seperti wang belanja, mas kahwin dan barangan lain sepertimana yang telah dipersetujui oleh kedua belah pihak. 

Semasa upacara akad nikah, bapa pengantin perempuan perlu menjadi wali untuk menikahkan anaknya. Walau bagaimanapun, dia juga boleh mewakilkannya kepada tok kadi atau imam. 

Kebiasaannya majlis akad nikah akan dijalankan di rumah pengantin perempuan sehari sebelum majlis perkahwinan diadakan. Walau bagaimanapun akad nikah boleh dilakukan di masjid, di pejabat kadi atau pun di rumah pengantin perempuan dan dijalankan oleh tok kadi atau imam 

Pada hari berkenaan, pengantin lelaki akan mengenakan baju melayu berwarna cerah dan majlis diadakan menyerupai majlis pertunangan. Sebelum upacara dijalankan, wang belanja, mas kahwin dan lain-lain hantaran akan diperiksa oleh tuan kadi berserta dua orang saksi bagi pihak perempuan. 

Seterusnya pengantin lelaki akan duduk di atas sebidang tikar di tengah-tengah majlis. Tok imam atau tok kadi akan menemui pengantin perempuan di dalam bilik untuk bertanyakan persetujuannya akan pernikahan tersebut. 

Seterusnya Tok kadi juga akan membacakan khutbah nikah dan menerangkan secara umum akan tanggung jawab suami isteri dan lain-lain hal berkaitan rumahtangga dari sudut agama. 

Lafaz nikah berbunyi "Aku nikahkan dikau (nama pengantin perempuan) dengan mas kahwin sebanyak (mengikut negeri) tunai" dan disambut oleh pengantin lelaki dengan lafaz berbunyi "Aku terima nikahnya (sama seperti yang dilafazkan oleh tok kadi). 

Saksi akan mengesahkan samada lafaz tersebut jelas didengar atau tidak, sekiranya tidak jelas, pengantin lelaki tersebut akan mengulangnya sehingga saksi tersebut berpuas hati.

Upacara membatalkan air sembahyang pula dilakukan sebaik sahaja selesai adat akad nikah. Si suami akan menyarungkan cincin atau memakaikan rantai kepada isterinya sebagai satu simbol bahawa pasangan tersebut telah sah diijabkabulkan. 


Gambar adalah hiasan


2.6 Adat Persandingan

Fasa terakhir dalam adat resam perkahwinan masyarakat Melayu adalah upacara persandingan. Ketika ini pasangan pengantin akan diandam dan dihias rapi oleh Mak Andam. 

Upacara menyambut menantu oleh kedua pihak akan disambut dengan meriah bilamana pengantin diarak dengan pasukan kompang dan pancak silat. Di sesetengah tempat, pengantin lelaki terpaksa melalui beberapa halangan di hadapan tangga, di muka pintu atau di atas pelamin untuk mendapatkan pengantin perempuan. 

Oleh itu wakil pengantin lelaki perlu membayar tebus pintu atau tebus pelamin. Pengantin akan bersanding di atas pelamin yang dihias indah dan antara yang terdapat di atas pelamin ialah bunga pahar. 

Para jemputan terutama dari wakil kedua mempelai akan dipersila untuk menepung tawar pasangan pengantin di atas pelamin. Justeru tidak hairanlah setiap majlis perkahwinan yang dilakukan secara penuh adat mengganggap pasangan pengantin sebagai raja sehari oleh kebanyakan masyarakat Melayu lantaran tertib dan teraturnya pengurusan proses perkahwinan yang diamalkan sejak turun temurun.

  


SUARA EMCEE DALAM MAJLIS PERKAHWINAN


Kami menawarkan perkhidmatan sewaan pa system, karaoke dan emcee untuk sebarang majlis/acara yang berkaitan dengan perkahwinan. Kami juga menerima tempahan dari individu, sektor awam, sektor korporat mahupun NGO.

DEEJAY KAHWIN PA SYSTEM PERKAHWINAN 011-62099363

* DJ berpengalaman akan mengikut aturcara majlis yang ditetapkan

* Audio/Bunyi kompang, doa dan selawat pengantin disediakan

* Sesi Karaoke dan sistem karaoke tanpa mengganggu majlis

* Lagu2 romantik / perkahwinan / pilihan pelanggan (mengikut tema ditetapkan)

* Beroperasi antara 2-5 jam, samaada majlis berlangsung pagi, petang atau malam

* Tiada kos tersembunyi atau kos tambahan yang lain (kecuali sebarang tambahan atas permintaan pelanggan)

* Majlis / acara akan lebih jelas dan berjalan lancar dengan mengikut aturcara ditetapkan

* Sehingga 4 speaker yang menghasilkan bunyi yang lebih lembut dan sekata ke seluruh kawasan majlis /acara tersebut




Peralatan yang disediakan (bergantung kepada pakej yang diambil):

a. 2 Speaker 16 inch with speaker stand (300 watt)
b. 2 Speaker 10 inch (monitor speaker for karaoke) (100 watt)
c. 1 Power Mixer (Build-in Power Amp) (450 watt)
d. 2 High Quality Wired Mic
e. 2 High Quality Wireless Mic
f. 1 LCD Monitor 12 Inch (screen for karaoke)

Hanya untuk sekitar LEMBAH KLANG sahaja (Kuala Lumpur, Putrajaya dan kawasan Selangor yang berdekatan). Bagi kawasan luar Selangor yang berjauhan, Negeri Sembilan dan Melaka, kami menyediakan perkhidmatan ini dengan tambahan caj pengangkutan (hubungi kami untuk info selanjutnya).

https://wasap.my/601162099363

#majlisperkahwinan #professionalemcee #walimatulurus #majlispernikahan #malaywedding #galadinner #sportsday #annualdinner #grandopening #majlisresepsi #pasystemrental #butikperkahwinan #bajupengantin #busanaperkahwinan #galeriperkahwinan #hantaran #hantaranperkahwinan #doorgiftmurah  #pengantinbaru #akadnikah #nikahpkp #kahwinpkp #harikeluarga #sukaneka #pasystem #karaoke #deejay #emcee #sewapasystem






*Senarai Harga Perkhidmatan dan Sewaan Terkini 2021 (Negotiable):*

*i. Emcee Perkahwinan RM350.00*

Perkhidmatan ini sesuai bagi majlis dalam dewan di mana peralatan pa system telah sedia ada dalam dewan tersebut. Emcee akan berperanan mengendalikan majlis.

Namun jika kedudukan laptop dan Emcee berjauh, maka adalah menjadi tanggungjawab pelanggan mengambil seorang crew untuk membantu Emcee. 

Tetapi jika kedudukan laptop dan Emcee di tempat yang sama, tidak perlu menggunakan crew tambahan.

Sila semak dengan pihak dewan terlebih dahulu sebelum membuat tempahan.


*ii. Sewaan PA System Perkahwinan RM350.00*

Jika anda hanya ingin menyewa peralatan pa system kami, pakej ini adalah pilihan terbaik.

Pakej ini tidak ada Emcee, tidak ada aktiviti berkaraoke dan tidak ada laptop disediakan. Hanya peralatan pa system dan seorang crew stand by sahaja.


*iii. Sewaan PA System Perkahwinan & Emcee RM500.00*

Pakej ini sangat popular dan kerap disewa memandangkan ia lengkap untuk keperluan majlis perkahwinan.

Anda digalakkan mengambil pakej ini jika dewan/tempat anda mengadakan majlis tidak ada kemudahan pa system dan Emcee.

*iv. Sewaan PA System dan Karaoke RM500.00*

Pakej ini juga popular dan kerap disewa memandangkan ia lengkap dengan aktiviti berkaraoke.

Pakej ini tidak ada Emcee. Hanya seorang crew stand by sahaja.

*iv. Sewaan PA System, Karaoke dan Emcee RM600.00*

Pakej ini adalah pakej lengkap yang kami sediakan dan sesuai untuk keperluan majlis perkahwinan supaya suasananya lebih meriah.

Anda juga digalakkan mengambil pakej ini jika mempunyai bajet yang lebih. Ini kerana aktiviti berkaraoke menjadi salah satu bentuk hiburan dan boleh menceriakan majlis perkahwinan anda.




*Peralatan-peralatan yang disediakan:*

a. 2 Speaker 16 inch with speaker stand (250 watt)
b. 2 Speaker 10 inch (100 watt) - for karaoke
c. 1 Power Mixer with Build-in Power Amp (450 watt)
d. 2 High Quality Wired Mic & 2 High Quality Wireless Mic
d. 1 LCD Monitor 12 Inch - for karaoke
e. Lagu² dimainkan menggunakan Spotify (playlist lagu² melayu, inggeris, hindi, tradisional dan nasyid)
f. Lagu² karaoke sentiasa dikemaskini meliputi pelbagai genre (dangdut, 60an, 90an, terkini, melayu, english, tradisional, inggeris dan nasyid)
g. Seorang Emcee dan seorang crew disediakan.

*Kandungan peralatan tertakluk kepada pakej yang diambil.*




*Peralatan yang disediakan sangat bersesuaian untuk majlis dalam dewan dengan bilangan meja di bawah 30. Dan juga untuk majlis yang menggunakan canopy (di bawah 6 unit canopy).*

*Namun kami juga mempunyai peralatan tambahan untuk keperluan ruang yang lebih besar dengan caj yang berpatutan. Jika dalam dewan antara 30-50 meja atau menggunakan antara 7-10 canopy, sangat sesuai menggunakan lebih daripada dua unit speaker supaya volume yang dipasang tidak terlalu kuat/bingit*


Maksimum 5 jam sahaja. Harga telah termasuk caj penghantaran dan pemasangan. 





*Peralatan untuk vocal sahaja dan memainkan lagu sahaja. Tidak boleh digunakan untuk live band, busking atau dikir barat.*

Sila ke channel youtube untuk tengok video bagaimana setup untuk sesebuah majlis, kedudukan meja deejay dan speaker.

https://youtube.com/channel/UCxN_cLZr2w1WYH34MJLpFzg

Pakej dan perkhidmatan yang disediakan ini adalah tertakluk kepada terma dan syarat yang ditetapkan. Sila pastikan anda membaca dengan jelas terma dan syarat yang ditetapkan.

  

SEKALI LAFAZ - AYDA JEBAT KINI ISTERI NABIL MAHIR


Alhamdulillah... tahniah kami ucapkan kepada pasangan Ayda Jebat, 29, dan Nabil Mahir, 33, yang kini sah bergelar suami isteri dengan sekali lafaz di Masjid Al Taqwa, Taman Tun Dr Ismail, di sini, pukul 3.28 petang, hari ini.


Ayda atau nama sebenarnya Nur Suhada Jebat dinikahkan Ketua Penolong Pengarah Kanan Bahagian Perkahwinan dan Pembagunan Keluarga di Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutan (JAWI), Ustaz Rozimi Zamri, dengan disaksikan bapa pihak pengantin lelaki, Datuk Ahmad Mahir Kamarudin dan Wan Jean Basri Wan Othman.





Majlis yang berlangsung secara sederhana itu mengikut rutin normal baharu dan hanya dihadiri ahli keluarga serta rakan terdekat kedua belah pihak.


Pada majlis itu, rombongan pengantin lelaki yang merupakan pengacara itu menyerahkan tujuh dulang hantaran berbalas sembilan dulang daripada pengantin perempuan dengan mas kahwin berupa seutas gelang emas. Bagaimanapun, jumlah wang hantaran dirahsiakan atas permintaan keluarga.


Ayda ketika ditemui selepas selesai majlis akad nikah menzahirkan rasa syukur apabila majlis berjalan dengan lancar seperti dirancang. Menurut penyanyi dan pelakon itu, dia sudah pun bersedia memikul tanggungjawab sebagai isteri dan tidak menolak rezeki untuk menimang cahaya mata dalam waktu terdekat.





"Alhamdulillah, meskipun kini kita berada di dalam norma baharu, syukur majlis pernikahan kami berjalan dengan lancar seperti yang dirancang. Di sebalik pandemik Covid-19 yang membataskan banyak perkara, kami memilih untuk melangsungkan yang wajib dulu. Terima kasih buat semua yang mendoakan.


"Ini adalah satu kehidupan baru untuk hidup kami sebagai suami isteri. Saya dan Nabil percaya akan ada banyak dugaan serta cabaran yang bakal ditempuh. Jujurnya kami sudah lama impikan saat ini dan juga sudah bersedia untuk menimang zuriat secepat mungkin, insha-Allah," katanya yang akan tetap meneruskan kerjaya seni seperti biasa selepas ini.


Terdahulu, Nabil melamar Ayda selepas mereka menjalin hubungan cinta selama beberapa bulan. Pasangan selebriti ini mencuri tumpuan apabila melangsungkan majlis pertunangan secara online pada 28 April lalu berikutan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP). 


Sumber: http://www.myartis.com/2021/01/sekali-lafaz-ayda-jebat-kini-isteri.html


#kitabaikramaisayang❤️ #kampungpeople #tiktokmalaysia #sumpah #purnama #doorgiftmurah #gegarvaganza2020 #pengantinbaru #cindai #cintasekalilagi #tiktok #curicuricinta #perempuantanpadosa #ryanaralyn #ajl35 #bidadarikirimantuhan #demirindumu #perempuantanpadosa #angkaracinta #gerakkhasfinale #butikperkahwinan #bajupengantin #busanaperkahwinan #galeriperkahwinan #hantaran #hantaranperkahwinan #aydajebat #nabilmahir #akadnikah #ajscreamers




Kenapa perlu bayar wang pendahuluan (deposit) untuk membuat tempahan?


Ia adalah komitmen kedua-dua pihak untuk saling berurusniaga. Dalam konteks perkhidmatan yang disediakan oleh kami, ia merujuk kepada komitmen pelanggan dan kami.


Deposit yang ditetapkan sebagai tanda jadi. Dalam senario semasa, adalah sangat mustahil dan sukar sesuatu tempahan boleh diterima tanpa ada pembayaran deposit.


Di pihak kami sebagai contoh, ia bertujuan menjaga sumber rezeki kami. Kerana bayaran deposit itu akan membuatkan kami tutup tarikh dan masa yang ditempah itu (locked date).


Bayangkan, jika secara tiba-tiba pelanggan membuat keputusan membatalkan tempahan, berapa besar kerugian yang kami perlu tanggungi?


Demikian juga jika kita lihat dalam situasi pelanggan, bayangkan anda nak buat majlis/event dan penyedia perkhidmatan membatalkan tempahan dan tidak jadi datang menyediakan perkhidmatan tersebut. Bagaimana perasaan anda? Anda juga akan menanggung malu jika tetamu hadir tetapi majlis anda kosong.


Lebih kurang begitulah kesannya kepada kedua-dua belah pihak. Maka atas sebab itulah, malah dalam Islam dibenarkan untuk mengambil deposit.


Semoga dengan penjelasan ini akan memberi ketengan kepada kedua-dua belah pihak. Dan seterusnya kita mewujudkan suasana harmoni antara pelanggan dan penyedia perkhidmatan.


Kami kepilkan sekeping poster info grafik supaya anda jelas akan hukum pengambilan wang pendahuluan (deposit).


Wallahualam. Semoga kita semua dirahmati Allah azza wajalla. 


Hubungi kami segera untuk membuat tempahan menerusi whatsapp


https://wasap.my/601162099363/pasystemperkahwinan


#majlisperkahwinan #professionalemcee #walimatulurus #majlispernikahan #malaywedding #galadinner #sportsday #annualdinner #grandopening #majlisresepsi #pasystemrental #butikperkahwinan #bajupengantin #busanaperkahwinan #galeriperkahwinan #hantaran #hantaranperkahwinan #doorgiftmurah  #pengantinbaru #akadnikah #nikahpkp #kahwinpkp #harikeluarga #sukaneka #pasystem #karaoke #deejay #emcee #sewapasystem

© 2010-2020 Hak cipta terpelihara DeejayKahwin.