Utama / blog / Was-Was Nak Booking? Takut Scammer? Jom Baca Ni

Was-Was Nak Booking? Takut Scammer? Jom Baca Ni



Assalamualaikum, hi semua

Ok, dekat sini abam nak share something. Tak dinafikan ada seorang dua bakal client yang bila nak survey, nak ajak jumpa. Sebenarnya kami tak pernah jumpa client atau bakal client. Semuanya kami jumpa masa event/wedding. So far semuanya ok, berjalan dengan baik.

Anda yang baru nak mengenali kami perlu faham kami ni bukan butik andaman yang anda datang ke butik sebab nak tengok satu persatu baju² yang ada. Atau kami bukan pihak katerer yang anda nak kena buat food testing dulu.

Kami ni hanyalah penyedia perkhidmatan pa system dan karaoke. Kami buat freelance, tak ada butik dan tak ada studio ke apa. Kami buat freelance, ya freelance. Barang² pa system kami tak besar mana, jadi disimpan dalam rumah saja dan tidak memerlukan kedai/stor. Jadi, kena faham kenapa kami tak ada butik/kedai/store.

Walaupun begitu, video² dan gambar² pa system dan aktiviti karaoke semasa event/wedding dah kami upload dalam FB/IG/Youtube kami. Pakej, harga, terma dan syarat pun kami dah letakkan dalam website dan juga dipaparkan dalam whatsapp kami. Boleh tengok semuanya di situ.

Kami beroperasi sejak 2017, belum pernah lagi ada yang cakap kami ni SCAMMER. Sejak 2017, ok saja buat tempahan menerusi facebook/sms (sebelum adanya whatsapp). Dan kini bila dah ada IG dan whatsapp dah ada, makin mudah nak buat survey dan tempahan.

No ini (011-62099363) kami gunakan sejak dulu lagi. Jika risau SCAMMER, boleh cuba check melalui laman web PDRM

https://ccid.rmp.gov.my/semakmule




Anda boleh masukkan no telefon bimbit atau no akaun untuk semakan SCAMMER. Jika risau takut kena tipu, maka kami tak paksa anda membuat tempahan dengan kami. Anda bebas membuat survey. Malah tak perlu buat tempahan jika ragu-ragu.

Pakej kami ni paling mahal pun RM600, deposit tempahan pula antara RM150-RM200 bergantung kepada tarikh/pakej yang diambil. Deposit ni diambil sebab kita nak locked date. Janji mulut ni dah tak boleh nak digunakan zaman sekarang, esok lusa senang² macam tu tempahan dibatalkan jika hanya janji mulut sahaja.

Btw, Insyaallah, kalau nak juga jumpa sebab nak discuss aturcara majlis dan teks emcee, kita boleh jumpa. Tapi hanya bagi client yang dah buat tempahan dan majlis yang nak diadakan mempunyai protokol² tertentu untuk dipatuhi. Tapi kami kena faham, kami akan caj milage dan consultation fee (wajib). Sama juga jika nak buat raptai/rehersal, kami akan kenakan caj untuk sesi raptai juga.

Kenapa? Sebab kami bergerak tetap nak kena isi minyak dan bayar tol. Dan kami juga dah luangkan masa kami untuk berjumpa, berbincang dan buat rehersal. Itu semua masa kami dan keringat kami, maka wajarlah kami caj.

Semoga penerangan ni dapatlah difahami dengan baik oleh anda yang mungkin akan menjadi bakal client kami. Dan kepada yang lain² pula, jangan risau, anda tak perlu membuat tempahan dengan kami jika risau kena SCAM atau DITIPU. Senang kan?

Thanks

❤️ Emcee Yang Hensem ❤️

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.

RAKAN STRATEGIK

TENTANG KAMI

DeejayKahwin.Com

DEEJAYKAHWIN.COM merupakan sebuah perniagaan 100% milik melayu bumiputera yang menjalankan perniagaan perkhidmatan emcee (pengacara majlis), sewaan pa system dan karaoke untuk sebarang majlis, acara dan program. Kami boleh menyediakan sewaan peralatan untuk small dan medium event dengan kapasiti pengunjung atau tetamu antara 50pax hingga 1000pax dalam satu-satu masa.

Kami telah beroperasi sejak tahun 2007 dan merupakan antara perniagaan melayu bumiputera yang masih kekal relevan walaupun begitu banyak persaingan yang wujud. Matlamat kami adalah menyediakan perkhidmatan yang diperlukan oleh pelanggan yang mempunyai bajet yang tertentu dan sentiasa berunding dengan bakal pelanggan dalam situasi menang-menang.

Kawasan liputan perkhidmatan kami adalah sekitar Kuala Lumpur, Putrajaya dan daerah-daerah dalam Selangor yang berdekatan. Menariknya perkhidmatan kami adalah tidak ada caj pengangkutan dikenakan.

Kami telah mengendalikan majlis sebagai emcee/pengacara untuk lebih 500 majlis, termasuk majlis korporat, NGO dan orang-perseorangan. Antara client kami adalah Bank Rakyat, Bank Islam, Menara Optometry dan pelbagai lagi.

Whatsapp : 011-62099363

Deejay Kahwin Emcee Kahwin Pengacara Majlis Perkahwinan Direktori Vendor Perkahwinan Malaysia Mahligai Impian Majlis Perkahwinan Emcee Deejay PA System Karaoke Pelamin Andaman Katering Canopy Dewan Perkahwinan Butik Pengantin PA System Murah Berpatutan PA System Perkahwinan PA System Kahwin PA System Kuala Lumpur PA System Selangor PA System Putrajaya Teks Pengacara Majlis Perkahwinan Pantun Melayu Pertunangan Pernikahan Malam Berinai Persandingan

JADUAL TEMPAHAN

Sila klik pada kalendar jika anda ingin melihat kekosongan pada bulan-bulan berikutnya.

FACEBOOK

POPULAR POST

Search This Blog