Utama / blog / Macam Mana Nak Ukur 50% Keluasan

Macam Mana Nak Ukur 50% Keluasan



Apa itu 50% keluasan?


Nak ukur memang payah. Tapi kalau guna katerer yang merangkumi pakej pramusaji @ kerusi meja, lazimya 1 meja akan disusun 4 kerusi sahaja (bagi standard meja 8 orang). Kalau standard meja 10 orang, maka kerusi akan disusun 5 sahaja. 


As long ada penjarakan antara tetamu. Problem biasanya, tetamu main tarik kerusi sebab nak duduk ramai². So, kena lantik "ketua majlis" untuk tegur tetamu jika perlu.


Buat laluan masuk dan keluar. Buat juga laluan nak ambil makanan di meja buffet. Jangan bersesak².


Kena sediakan kerusi lebih. Sebab jika tetamu masih ramai dalam dewan/canopy, yang lain kena menunggu. Ni paling penting masa pengantin tiba dan bersanding. Memang tak ada yang nak keluar/meninggalkan meja.


Buat QR Code MySejahtera siap². Login MySejahtera thru google chrome untuk create QR Code. Lepas tu cetak dua tiga keping.


Sediakan juga buku daftar tetamu incase mereka tak nak scan (sepatutnya wajib scan).


Hand sanitizer dan face mask sediakan. Ya, nanti ada saja yang lupa bawa.


Last sekali, patuhi 30 minit masa maksimum setiap tetamu. Ni memang sangat jarang dipatuhi termasuk satu meja 4 orang.


Majlis dalam dewan dan guna canopy sangat jauh perbezaannya. Biasanya dewan memang luas, tak ada masalah nak susun kerusi meja.


Tapi kalau guma canopy, empat canopy memamg tak cukup. Sebab satu canopy muat 4 hingga 8 meja saja, bergantung saiz canopy. So kalau 4 meja darab 4 orang, baru 16 orang sahaja untuk 1 canopy. Means 4 canopy baru 64 orang sahaja.


Sebab itu, the best guna enam canopy jika ada bajet yang lebih. Pelamin pun nak pakak canopy juga. Meja buffet pun sama nak pakai canopy sama.


Abam boleh share saja. Selebihnya pihak pengantin/keluarga kena aturkan ikut kesesuaian.


Faham ke Faham?


Share la info ni jika bermanfaat. 


https://wasap.my/601162099363


Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.

RAKAN STRATEGIK

TENTANG KAMI

DeejayKahwin.Com

DEEJAYKAHWIN.COM merupakan sebuah perniagaan 100% milik melayu bumiputera yang menjalankan perniagaan perkhidmatan emcee (pengacara majlis), sewaan pa system dan karaoke untuk sebarang majlis, acara dan program. Kami boleh menyediakan sewaan peralatan untuk small dan medium event dengan kapasiti pengunjung atau tetamu antara 50pax hingga 1000pax dalam satu-satu masa.

Kami telah beroperasi sejak tahun 2007 dan merupakan antara perniagaan melayu bumiputera yang masih kekal relevan walaupun begitu banyak persaingan yang wujud. Matlamat kami adalah menyediakan perkhidmatan yang diperlukan oleh pelanggan yang mempunyai bajet yang tertentu dan sentiasa berunding dengan bakal pelanggan dalam situasi menang-menang.

Kawasan liputan perkhidmatan kami adalah sekitar Kuala Lumpur, Putrajaya dan daerah-daerah dalam Selangor yang berdekatan. Menariknya perkhidmatan kami adalah tidak ada caj pengangkutan dikenakan.

Kami telah mengendalikan majlis sebagai emcee/pengacara untuk lebih 500 majlis, termasuk majlis korporat, NGO dan orang-perseorangan. Antara client kami adalah Bank Rakyat, Bank Islam, Menara Optometry dan pelbagai lagi.

Whatsapp : 011-62099363

Deejay Kahwin Emcee Kahwin Pengacara Majlis Perkahwinan Direktori Vendor Perkahwinan Malaysia Mahligai Impian Majlis Perkahwinan Emcee Deejay PA System Karaoke Pelamin Andaman Katering Canopy Dewan Perkahwinan Butik Pengantin PA System Murah Berpatutan PA System Perkahwinan PA System Kahwin PA System Kuala Lumpur PA System Selangor PA System Putrajaya Teks Pengacara Majlis Perkahwinan Pantun Melayu Pertunangan Pernikahan Malam Berinai Persandingan

JADUAL TEMPAHAN

Sila klik pada kalendar jika anda ingin melihat kekosongan pada bulan-bulan berikutnya.

FACEBOOK

POPULAR POST

Search This Blog