Utama / blog / Blogging Di Kala Lapang

Blogging Di Kala LapangAssalamualaikum wbt.. Hi anda semua!

Kami menyediakan perkhidmatan bakat, tidak menjual rupa.

Kami menyediakan perkhidmatan Emcee. Namun atas sebab tertentu, kadang-kala Emcee kami terpaksa bertindak sebagai Deejay/Sound Man. Walhal sepatutnya tidak begitu.

Emcee adalah Pengacara Majlis. Bukan Event Cordinator, bukan juga Floor Manager. Apatah lagi Event Planner.

Kami menjaga kualiti perkhidmatan kami.

Setiap kali event/majlis, kami akan berkomunikasi dengan pihak yang membuat tempahan/pengantin.

Paling penting aturcara/perjalanan majlis. Atas pengalaman yang ada kami kerap juga menasihatkan pelanggan tentang majlis mereka.

Contohnya pemilihan lagu yang bersesuaian.

Kadang-kala pelanggan kami adalah pengantin sendiri. Jiwa muda. Jadi kami faham.

Lagu² romantik memang menjadi trend dan pilihan.

Tetapi jika kami sampai di lokasi majlis, dan yang hadir adalah pelbagai peringkat lapisan umur, atau tema majlis adalah melayu tradisional dengan pengantin memakai busana songket melayu, maka wajar kami nasihatkan kesesuaian pemilihan lagu.

Kami juga akan sentiasa peka dengan perubahan perjalanan majlis.

Kadang-kala make up siap lambat, keluarga rombongan tersangkut dalam kesesakan dan pelbagai masalah lain, maka kami perlu sentiasa bertindak bijak semasa mengendalikan majlis.

Kadang-kala pelanggan tidak ada aturcara, kami nasihatkan pelanggan aturcara bersesuaian mengikut standard perkahwinan.

Pernah juga pelanggan tidak ada pembaca doa, kami bacakan teks doa perkahwinan yang standard.

Lazimnya kami nasihatkan pengantin memanggil Ustaz untuk memimpin bacaan doa. Itu lebih afdhal.

Melangsungkan perkahwinan ini suatu ibadah. Maka sebaiknya doa² untuk hari² bahagia seperti ini dibacakan oleh orang alim seperti ustaz/imam masjid.

Semoga penulisan kali ini memberi sedikit sebanyak input-input berguna kepada bakal pelanggan kami atau bakal pengantin yang akan menggunakan perkhidmatan kami.

Keraplah berhubung dengan kami yang berkaitan dengan pakej yang diambil. Insyaallah setiap pertanyaan akan dijawab sebaiknya dan setiap apa² yang berkaitan dengan majlis akan diambil maklum.

Sayonara. Bye!

Wassalam.

Emcee Kahwin 01162099363


Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.

RAKAN STRATEGIK

TENTANG KAMI

DeejayKahwin.Com

DEEJAYKAHWIN.COM merupakan sebuah perniagaan 100% milik melayu bumiputera yang menjalankan perniagaan perkhidmatan emcee (pengacara majlis), sewaan pa system dan karaoke untuk sebarang majlis, acara dan program. Kami boleh menyediakan sewaan peralatan untuk small dan medium event dengan kapasiti pengunjung atau tetamu antara 50pax hingga 1000pax dalam satu-satu masa.

Kami telah beroperasi sejak tahun 2007 dan merupakan antara perniagaan melayu bumiputera yang masih kekal relevan walaupun begitu banyak persaingan yang wujud. Matlamat kami adalah menyediakan perkhidmatan yang diperlukan oleh pelanggan yang mempunyai bajet yang tertentu dan sentiasa berunding dengan bakal pelanggan dalam situasi menang-menang.

Kawasan liputan perkhidmatan kami adalah sekitar Kuala Lumpur, Putrajaya dan daerah-daerah dalam Selangor yang berdekatan. Menariknya perkhidmatan kami adalah tidak ada caj pengangkutan dikenakan.

Kami telah mengendalikan majlis sebagai emcee/pengacara untuk lebih 500 majlis, termasuk majlis korporat, NGO dan orang-perseorangan. Antara client kami adalah Bank Rakyat, Bank Islam, Menara Optometry dan pelbagai lagi.

Whatsapp : 011-62099363

Deejay Kahwin Emcee Kahwin Pengacara Majlis Perkahwinan Direktori Vendor Perkahwinan Malaysia Mahligai Impian Majlis Perkahwinan Emcee Deejay PA System Karaoke Pelamin Andaman Katering Canopy Dewan Perkahwinan Butik Pengantin PA System Murah Berpatutan PA System Perkahwinan PA System Kahwin PA System Kuala Lumpur PA System Selangor PA System Putrajaya Teks Pengacara Majlis Perkahwinan Pantun Melayu Pertunangan Pernikahan Malam Berinai Persandingan

JADUAL TEMPAHAN

Sila klik pada kalendar jika anda ingin melihat kekosongan pada bulan-bulan berikutnya.

FACEBOOK

POPULAR POST

Search This Blog