Utama / tips / Tips Mencari Servis PA System

Tips Mencari Servis PA System

 Ramai orang yang memerlukan pa sistem untuk majlis/program mereka mungkin tidak mempunyai idea/pengetahuan tentang bagaimana PA System biasa berfungsi, sehingga menyebabkan kemungkinan menyewa sistem terlalu besar atau terlalu kecil untuk keperluan majlis/program tersebut.


Salah satu ciri unik pa sistem adalah walaupun begitu banyak penyedia perkhidmatan pa system, anda harus tahu bagaimana untuk mencampurkan dan memadankan kehendak dan selera anda dengan kualiti audio dan sistem bunyi yang dihasilkan.
Kali ini kami akan menerangkan bahagian dan fungsi asas pa sistem jenis yang paling biasa digunakan dalam sesuatu majlis/program. Kami tidak akan menjelaskan tentang pa sistem yang berskala besar dengan penerangan ringkas ini. Memadai kami mengulas sesuatu yang secara tidak langsung berkaitan juga dengan perkhidmatan yang kami tawarkan untuk sesebuah majlis/program.


Peralatan asas untuk mencukupi kehendak bagi sesebuah majlis/program yang berskala kecil dan sederhana adalah :

1. 1 x Mixer (sebaiknya jenis yang built-in Amplifier dengan kekuatan antara 300 - 400 watt sudah memadai)

2. 2 x Microphone (dapatkan jenis wireless supaya memudahkan pergerakan dan tidak terlalu berserabut dengan wayar)

3. 2 x Speaker Utama (kekuatan antara 200-300 watt sudah memadai jika dalam keluasan di bawah 30 meja/ 6 canopy)

4. 2 x Monitor Speaker (untuk tujuan hearing dalam aktiviti karaoke dengan kekuatan 100 watt sudah memadai)

5. 1 x LCD Monitor (sebagai alatan sokongan semasa aktiviti berkaraoke)


Sewaan PA System Karaoke Majlis Perkahwinan


Sewaan PA System Karaoke Majlis Perkahwinan


Sewaan PA System Karaoke Majlis Perkahwinan


Sewaan PA System Karaoke Majlis Perkahwinan


Sewaan PA System Karaoke Majlis Perkahwinan


Tambahan bagi perkara di atas pula adalah untuk melengkapi keperluan yang ada dalam sesebuah majlis/acara, seperti :

1. 1 x Emcee (sangat sesuai menggunakan emcee jika mahukan majlis berjalan dengan teratur dan mengikut protokol tertentu)

2. 1 x Stand by Crew (membantu Deejay / Emcee dalam pemasangan dan pengendalian pa system)


Di bawah adalah antara video bagaimana setup peralatan pa system kami untuk sesebuah majlis. Ia akan memberi sedikit gambaran kepada kesesuaian pakej yang diambil dengan konsep majlis, keluasan tapak/dewan dan aturcara yang ditetapkan.
Sekiranya anda memerlukan khidmat sewaan pa system (pa sistem), karaoke, deejay dan emcee, boleh hubungi kami menerusi 01162099363. Paling baik jika dapat terus whatsapp kami di

wasap.my/601162099363/Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.

RAKAN STRATEGIK

TENTANG KAMI

DeejayKahwin.Com

DEEJAYKAHWIN.COM merupakan sebuah perniagaan 100% milik melayu bumiputera yang menjalankan perniagaan perkhidmatan emcee (pengacara majlis), sewaan pa system dan karaoke untuk sebarang majlis, acara dan program. Kami boleh menyediakan sewaan peralatan untuk small dan medium event dengan kapasiti pengunjung atau tetamu antara 50pax hingga 1000pax dalam satu-satu masa.

Kami telah beroperasi sejak tahun 2007 dan merupakan antara perniagaan melayu bumiputera yang masih kekal relevan walaupun begitu banyak persaingan yang wujud. Matlamat kami adalah menyediakan perkhidmatan yang diperlukan oleh pelanggan yang mempunyai bajet yang tertentu dan sentiasa berunding dengan bakal pelanggan dalam situasi menang-menang.

Kawasan liputan perkhidmatan kami adalah sekitar Kuala Lumpur, Putrajaya dan daerah-daerah dalam Selangor yang berdekatan. Menariknya perkhidmatan kami adalah tidak ada caj pengangkutan dikenakan.

Kami telah mengendalikan majlis sebagai emcee/pengacara untuk lebih 500 majlis, termasuk majlis korporat, NGO dan orang-perseorangan. Antara client kami adalah Bank Rakyat, Bank Islam, Menara Optometry dan pelbagai lagi.

Whatsapp : 011-62099363

Deejay Kahwin Emcee Kahwin Pengacara Majlis Perkahwinan Direktori Vendor Perkahwinan Malaysia Mahligai Impian Majlis Perkahwinan Emcee Deejay PA System Karaoke Pelamin Andaman Katering Canopy Dewan Perkahwinan Butik Pengantin PA System Murah Berpatutan PA System Perkahwinan PA System Kahwin PA System Kuala Lumpur PA System Selangor PA System Putrajaya Teks Pengacara Majlis Perkahwinan Pantun Melayu Pertunangan Pernikahan Malam Berinai Persandingan

JADUAL TEMPAHAN

Sila klik pada kalendar jika anda ingin melihat kekosongan pada bulan-bulan berikutnya.

FACEBOOK

POPULAR POST

Search This Blog