Utama / blog / lagu kahwin / perkahwinan / Senarai Lagu Wajib Majlis Perkahwinan Melayu Malaysia

Senarai Lagu Wajib Majlis Perkahwinan Melayu Malaysia

Sejak dari dulu lagi, Malaysia memang kaya dengan lagu-lagu irama melayu tradisional yang bertemakan perkahwinan dan sangat sesuai untuk dipasang sepanjang berlangsungnya sesuatu lmajlis perkahwinan/ majlis persandingan/ majlis resepsi. Terutama semasa acara merenjis/ salam restu atau santapan makan beradab.


Mungkin dengan alunan muzik tradisional daripada beberapa lagu yang kami senaraikan di bawah ini boleh menjadikan perkahwinan anda kelihatan cukup dengan serba-serbi tradisi adat melayu. Sedikit sebanyak tetamu jemputan yang hadir juga boleh diajak untuk menghargai warisan budaya turun temurun yang tak lekang dek panas tak luput dek hujan.


Jom kita tengok senarai beberapa lagu yang boleh anda pertimbangkan. Kami memilih lagu di bawah kerana ia lagu malar segar yang sedap dan enak didengar, sambil mata memberi tumpuan kepada anda yang berada di atas pelamin yang tersergam indah.
Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.

RAKAN STRATEGIK

TENTANG KAMI

DeejayKahwin.Com

DEEJAYKAHWIN.COM merupakan sebuah perniagaan 100% milik melayu bumiputera yang menjalankan perniagaan perkhidmatan emcee (pengacara majlis), sewaan pa system dan karaoke untuk sebarang majlis, acara dan program. Kami boleh menyediakan sewaan peralatan untuk small dan medium event dengan kapasiti pengunjung atau tetamu antara 50pax hingga 1000pax dalam satu-satu masa.

Kami telah beroperasi sejak tahun 2007 dan merupakan antara perniagaan melayu bumiputera yang masih kekal relevan walaupun begitu banyak persaingan yang wujud. Matlamat kami adalah menyediakan perkhidmatan yang diperlukan oleh pelanggan yang mempunyai bajet yang tertentu dan sentiasa berunding dengan bakal pelanggan dalam situasi menang-menang.

Kawasan liputan perkhidmatan kami adalah sekitar Kuala Lumpur, Putrajaya dan daerah-daerah dalam Selangor yang berdekatan. Menariknya perkhidmatan kami adalah tidak ada caj pengangkutan dikenakan.

Kami telah mengendalikan majlis sebagai emcee/pengacara untuk lebih 500 majlis, termasuk majlis korporat, NGO dan orang-perseorangan. Antara client kami adalah Bank Rakyat, Bank Islam, Menara Optometry dan pelbagai lagi.

Whatsapp : 011-62099363

Deejay Kahwin Emcee Kahwin Pengacara Majlis Perkahwinan Direktori Vendor Perkahwinan Malaysia Mahligai Impian Majlis Perkahwinan Emcee Deejay PA System Karaoke Pelamin Andaman Katering Canopy Dewan Perkahwinan Butik Pengantin PA System Murah Berpatutan PA System Perkahwinan PA System Kahwin PA System Kuala Lumpur PA System Selangor PA System Putrajaya Teks Pengacara Majlis Perkahwinan Pantun Melayu Pertunangan Pernikahan Malam Berinai Persandingan

JADUAL TEMPAHAN

Sila klik pada kalendar jika anda ingin melihat kekosongan pada bulan-bulan berikutnya.

FACEBOOK

POPULAR POST

Search This Blog