Ahad, Februari 21, 2021

Senarai Lagu Wajib Majlis Perkahwinan Melayu Malaysia

Sejak dari dulu lagi, Malaysia memang kaya dengan lagu-lagu irama melayu tradisional yang bertemakan perkahwinan dan sangat sesuai untuk dipasang sepanjang berlangsungnya sesuatu lmajlis perkahwinan/ majlis persandingan/ majlis resepsi. Terutama semasa acara merenjis/ salam restu atau santapan makan beradab.


Mungkin dengan alunan muzik tradisional daripada beberapa lagu yang kami senaraikan di bawah ini boleh menjadikan perkahwinan anda kelihatan cukup dengan serba-serbi tradisi adat melayu. Sedikit sebanyak tetamu jemputan yang hadir juga boleh diajak untuk menghargai warisan budaya turun temurun yang tak lekang dek panas tak luput dek hujan.


Jom kita tengok senarai beberapa lagu yang boleh anda pertimbangkan. Kami memilih lagu di bawah kerana ia lagu malar segar yang sedap dan enak didengar, sambil mata memberi tumpuan kepada anda yang berada di atas pelamin yang tersergam indah.
0 Comments:

Catat Ulasan

FOLLOW KAMI

Instagram Facebook

Jumlah Pelawat

INTRO

DEEJAYKAHWIN.COM merupakan sebuah perniagaan 100% milik melayu muslim yang menjalankan perniagaan perkhidmatan emcee (pengacara majlis), sewaan pa system dan karaoke untuk sebarang majlis, acara dan program. Kami boleh menyediakan sewaan peralatan untuk small dan medium event dengan kapasiti pengunjung atau tetamu antara 50pax hingga 1000pax dalam satu-satu masa.

Youtube


RAKAMAN SUARA DEEJAY/EMCEE KAMI SEMASA MENJALANKAN TUGAS DI MAJLIS PERKAHWINAN

Kerap Dibaca

Copyright © DEEJAYKAHWIN.COM | Powered by Blogger
Design by Lizard Themes | Blogger Theme by Lasantha - PremiumBloggerTemplates.com