Utama / artikel / blog / PA System / HUKUM PENGAMBILAN WANG DEPOSIT TEMPAHAN

HUKUM PENGAMBILAN WANG DEPOSIT TEMPAHANKenapa perlu bayar wang pendahuluan (deposit) untuk membuat tempahan?


Ia adalah komitmen kedua-dua pihak untuk saling berurusniaga. Dalam konteks perkhidmatan yang disediakan oleh kami, ia merujuk kepada komitmen pelanggan dan kami.


Deposit yang ditetapkan sebagai tanda jadi. Dalam senario semasa, adalah sangat mustahil dan sukar sesuatu tempahan boleh diterima tanpa ada pembayaran deposit.


Di pihak kami sebagai contoh, ia bertujuan menjaga sumber rezeki kami. Kerana bayaran deposit itu akan membuatkan kami tutup tarikh dan masa yang ditempah itu (locked date).


Bayangkan, jika secara tiba-tiba pelanggan membuat keputusan membatalkan tempahan, berapa besar kerugian yang kami perlu tanggungi?


Demikian juga jika kita lihat dalam situasi pelanggan, bayangkan anda nak buat majlis/event dan penyedia perkhidmatan membatalkan tempahan dan tidak jadi datang menyediakan perkhidmatan tersebut. Bagaimana perasaan anda? Anda juga akan menanggung malu jika tetamu hadir tetapi majlis anda kosong.


Lebih kurang begitulah kesannya kepada kedua-dua belah pihak. Maka atas sebab itulah, malah dalam Islam dibenarkan untuk mengambil deposit.


Semoga dengan penjelasan ini akan memberi ketengan kepada kedua-dua belah pihak. Dan seterusnya kita mewujudkan suasana harmoni antara pelanggan dan penyedia perkhidmatan.


Kami kepilkan sekeping poster info grafik supaya anda jelas akan hukum pengambilan wang pendahuluan (deposit).


Wallahualam. Semoga kita semua dirahmati Allah azza wajalla. 


Hubungi kami segera untuk membuat tempahan menerusi whatsapp


https://wasap.my/601162099363/pasystemperkahwinan


#majlisperkahwinan #professionalemcee #walimatulurus #majlispernikahan #malaywedding #galadinner #sportsday #annualdinner #grandopening #majlisresepsi #pasystemrental #butikperkahwinan #bajupengantin #busanaperkahwinan #galeriperkahwinan #hantaran #hantaranperkahwinan #doorgiftmurah  #pengantinbaru #akadnikah #nikahpkp #kahwinpkp #harikeluarga #sukaneka #pasystem #karaoke #deejay #emcee #sewapasystem

Tiada ulasan:

Dikuasakan oleh Blogger.

RAKAN STRATEGIK

TENTANG KAMI

DeejayKahwin.Com

DEEJAYKAHWIN.COM merupakan sebuah perniagaan 100% milik melayu bumiputera yang menjalankan perniagaan perkhidmatan emcee (pengacara majlis), sewaan pa system dan karaoke untuk sebarang majlis, acara dan program. Kami boleh menyediakan sewaan peralatan untuk small dan medium event dengan kapasiti pengunjung atau tetamu antara 50pax hingga 1000pax dalam satu-satu masa.

Kami telah beroperasi sejak tahun 2007 dan merupakan antara perniagaan melayu bumiputera yang masih kekal relevan walaupun begitu banyak persaingan yang wujud. Matlamat kami adalah menyediakan perkhidmatan yang diperlukan oleh pelanggan yang mempunyai bajet yang tertentu dan sentiasa berunding dengan bakal pelanggan dalam situasi menang-menang.

Kawasan liputan perkhidmatan kami adalah sekitar Kuala Lumpur, Putrajaya dan daerah-daerah dalam Selangor yang berdekatan. Menariknya perkhidmatan kami adalah tidak ada caj pengangkutan dikenakan.

Kami telah mengendalikan majlis sebagai emcee/pengacara untuk lebih 500 majlis, termasuk majlis korporat, NGO dan orang-perseorangan. Antara client kami adalah Bank Rakyat, Bank Islam, Menara Optometry dan pelbagai lagi.

Whatsapp : 011-62099363

Deejay Kahwin Emcee Kahwin Pengacara Majlis Perkahwinan Direktori Vendor Perkahwinan Malaysia Mahligai Impian Majlis Perkahwinan Emcee Deejay PA System Karaoke Pelamin Andaman Katering Canopy Dewan Perkahwinan Butik Pengantin PA System Murah Berpatutan PA System Perkahwinan PA System Kahwin PA System Kuala Lumpur PA System Selangor PA System Putrajaya Teks Pengacara Majlis Perkahwinan Pantun Melayu Pertunangan Pernikahan Malam Berinai Persandingan

JADUAL TEMPAHAN

Sila klik pada kalendar jika anda ingin melihat kekosongan pada bulan-bulan berikutnya.

FACEBOOK

POPULAR POST

Search This Blog